obagi

Ik gebruik de Obagi Nuderm set al bijna 2 jaar en ben sindsdien: verslaafd aan deze producten. Sinds ik Obagi gebruik, is mijn huid veel beter geworden. Ik had enorm last van acne en ook littekens bovendien heb ik ook nog eens een vette huid. De acne is dankzij Obagi zoveel minder: ongelooflijk! Vandaar dat ik geen ander product wil gebruiken behalve Obagi Nuderm.

Via BeautyGloss.nl ben ik achter gekomen wat Obagi nu eigenlijk is want eerlijk gezegd het klinkt erg raar als ik Obagi uitspreek tegen vrienden die denken dat ik een of ander Afrikaans product gebruik. Maar nee, Obagi is totally legaal en is een high end product. Obagi heeft verschillende lijnen voor verschillende huidtypen. Voordat ik inga op hoe het Nudermset werkt, wil ik eerst het concept ‘product layering’ introduceren. Iedereen gebruikt een dagcreme en/of een foundation overheen, maar bij Obagi layer je de volgende producten: tonic, vitamine c serum, creme 3+4 en vervolgens eindig je met een SPF. Dit zijn dus al 4 producten die op de huid worden gesmeerd. Dit wordt door de meeste mensen als ‘teveel’ gezien, maar believe me this WORKS! Dokter Obagi heeft ontzettend veel onderzoek gedaan en op basis daarvan heeft hij zijn producten ontwikkeld:


Love het feit dat hij zijn vrouw en zichzelf als voorbeeld gebruikt. Hij was destijds 66 jaar en zijn vrouw 46 en ze zien er beiden hartstikke goed uit voor hun leeftijd.

Wat doet de Nuderm set voor je huid? Het maakt je huid egaal, het exfolieert de huid en verzorgt de huid. Let op het woordje ‘exfolieert’ dit is zo cruciaal voor als je acne hebt en voor anti aging.
nuderm
Naast de Nuderm set kun je bij de dokter hydroquinon en tretoine op recept krijgen. Hydroquinon werkt blekend en mag tot 2 jaar lang gebruikt worden. Tretoine is een vitamine A zuur en is ontzettend goed voor het exfolieren van de huid en het bevordert collageen in de huid.
Tretoine en hydroquinon werken echt super voor je huid, zie het voorbeeld hierboven 😉

Mijn huid wordt er schilferig van en ik kan me voorstellen dat mensen hiervan afschrikken, maar zodra mijn huid schilferig wordt dan weet ik dat ik minder acne zal krijgen. Dus liever schilfertjes op mijn huid dan acne. Bovendien hoef je tretoine ook niet elke dag te gebruiken om de avond kan ook. Tretoine wordt alleen gebruikt in de avond want als je geen spf gebruikt overdag dan kun je lelijke pigmentvlekken erdoor krijgen. Dankzij deze Youtube review heb ik 2 jaar terug besloten om de Nudermset te gebruiken:

En zie haar review na 1 jaar: Obagi Nu-Derm Update After a YEAR! Bekijk haar overige video’s updates van na een maand, na 2 maanden etc. Ook heeft ze haar resultaten bijgehouden via haar website Kawaii Crush hier zie je al haar foto’s tijdens het gebruik van de Nudermset.

fruit-419623_1280
Als laatst wil ik benadrukken dat gezond eten ook van invloed is op je huid. Ga er niet vanuit dat als je de Nudermset gebruikt dat je dan van alles kunt eten en nog steeds een gave huid kunt hebben want dat is niet zo. Ook moet je de producten minimaal 12 weken hebben gebruikt wil je resultaat zien. Dit is mijn persoonlijke ervaring. Mijn acne is behoorlijk verminderd, maar mijn acnelittekens (die diep beschadigd zijn in mijn huid) zie je nog. Wat voor diepe acnelittekens werkt is de dermaroller daarover een ander keer.

Mochten er meer vragen zijn hoe de producten precies werken, stel ze dan in de comments en dan beantwoord ik ze uiteraard of ik maak er een gewoon een nieuw artikel van 🙂

Bron foto 1 en 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *