kur4

Dit drankje is mijn vervanging voor chocolademelk in de avond en voor koffie in de ochtend!

This drink replaces my chocolate milk in the evening and coffee in the mornings!

Superfoods daar zijn we al aan gewend, maar aan superkruiden? Wel, daar valt kurkuma (turmeric in het Engels) onder. Kurkuma is een gelige poeder en het wordt gebruikt om een kerriepoeder ‘geler’ te maken. Kurkuma smaakt absoluut niet naar kerrie, maar heeft een meer aardser smaak. Ook is kurkuma familie van de gember! Kennelijk moeten vrouwen dit drankje vanaf hun 28e drinken met name voor de anti aging. Eerst laat ik het recept zien en vervolgens de gezondheidsvoordelen.

We all know about superfoods but superherbs? Well, there are alot out there and one of them is turmeric. Turmeric is a yellow powder and is used to give currypowder that distinct yellow color. Turmeric does not taste like curry, but it has a more earthy taste. Did you know that turmeric is family of the ginger?! Apparently it is recommended for woman to start drinking this from the age of 28 to reap all of its anti aging benefits. Not only does turmeric have anti aging benefits it also has many health benefits, but first I will demonstrate step by step how I make my golden milk:

Vergeten zwarte peper erbij te doen. Er hoeft echt niet heel veel erin, een heel klein beetje. Zwarte peper versterkt namelijk het effect van kurkuma!
Forgot to add black pepper, you really don’t need alot just a tiny bit. Black pepper reinforces turmeric. My spices are: turmeric, cinnamon, cardamom and gingerpowder.

Sorry for the blurry picture :$ Gaat een beetje moeilijk: alles tegelijkertijd doen. Maar hier heb ik 1 theelepel olijfolie verwarmd met een halve theelepel kurkuma. Door dit 20 seconden met elkaar te vermengen, haal je de bittere nasmaak van de kurkuma weg 😉 Let wel op dat het niet verbrandt! Dat is mij namelijk overkomen: geen hoog vuur, maar een laag vuurtje.

1 teaspoon of olive oil heated add half a teaspoon turmeric to it and cook for 20 seconds on low fire (not high or you will get burned turmeric….). By cooking the turmeric beforehand you will not get that bitter after taste of the turmeric.

Vervolgens de amandelmelk erbij, de overige kruiden (naar smaak) toevoegen en 1 theelepel honig.
Met de garde alle healthylicious kruiden door het melk kloppen laten koken en dat is het! Een supermakkelijk gezond drankje dat romig van smaak is. Er zijn talloze gezondheidsvoordelen, waar zal ik beginnen? Kurkuma is goed tegen;

 • stress
 • depressie
 • huidsveroudering
 • kankervorming
 • immuunsysteem
 • cholesterol verlagend
 • en nog zoveel meer!

Add the almondmilk, the other spices (to taste) and 1 teaspoon of honey. Mix it all up and that’s it!
Here you have a easy, healthy and creamy drink. There are tonsss of health benefits associated with turmeric, where shall I start? Turmeric is good against;

 • stress
 • depression
 • skin aging
 • cancer
 • immune system
 • lowering cholesterol
 • and so much more!

Wat ik het allerbelangrijkst vind is dat het dus anti aging is, maar ook goed tegen stress en goed voor de hersenen! Wat dit drankje tot een goede start van de dag maakt of een goede afsluiter van de dag.

I find the anti aging and stress aspects very important but also that it is very good for the brain. I can’t imagine a better breakfast or night drink than this!

Wat vind jij van kurkuma en wat zijn jouw ervaringen ermee?

What do you think of turmeric and what are your experiences?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *