Anti-rimpel crèmes kunnen maar zoveel, echt helemaal verdwijnen de rimpels niet, anders was er wel 1 crème die iedereen zou gebruiken. Wil je  echt rimpels voorkomen/verwijderen/verbeteren dan is het van belang om gezichtsoefeningen te doen.

Als je vaak genoeg bepaalde oefeningen doet dan train je in feite je gezichtsspieren en die worden korter en hoe korter die spieren worden hoe voller en jonger je huid eruit ziet. Er zijn verschillende oefeningen voor verschillende delen van het gezicht: de fronsrimpels, lachrimpels en voorhoofdrimpels. De truuk is wel om elke dag de oefeningen te doen. Het heeft natuurlijk geen zin om het een week vol te houden en dan verwachten dat je hele gezicht is gelift. Je kunt verschillende oefeneningen vinden als je zoekt op de trefwoorden facial yoga/exercise, gezichtsoefeningen of dermafitness. Ik moet zeggen dat ik het al een paar keer heb geprobeerd: het lijkt makkelijk, maar het is verdomd moeilijk en zwaar, maar oefening baart kunst!  De meest makkelijkste oefeningen heb ik van (hoe toepasselijk) van http://www.oma.nl: gezichtsgymnastiek. Als je dan klaar bent voor de moeilijke oefeningen ga dan naar: Facial Yoga. Gezichtsoefeningen zijn een prima alternatief dan bijvoorbeeld  plastisch chirurgie.

De afbeelding rechts is afkomstig van het boek ‘verjong je huid in 21 dagen’ in het boek staan nog veel meer gezichtsoefeningen en massages maar ook een  huid verjongende dieet. De schrijfster Marjo Horn heeft mijn huid 2 jaar lang behandeld, ze is nu 65 jaar maar ze lijkt net 50! Alles wat zij in haar boek schrijft, past ze ook toe in haar dagelijkse leven, zij is het levend bewijs dat je mooi ouder kunt worden. Haar boek is te bestellen via: bol.com. Hier is een korte promo filmpje te zien van haar boek waarbij ze zelf verteld waarom ze het boek heeft geschreven:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *