havermout_oatmeal_overnight_oats
Ik ben de laatste veel aan het nadenken over het voorbereiden van maaltijden. En het woord voorbereiding is echt het sleutelwoord. Als je op tijd vooraf maaltijden kunt prepareren in plaats van op het moment zelf dan maak je het jezelf zoveel makkelijker en bespaar je ook nog eens tijd! In Engelse termen heet dit: food prepping. Ik wil echt een food prepping master chef worden, haha. Vooral met het oog op als ik een gezin heb: dan wil je echt niet urenlang in de keuken staan. Dus ben ik op zoek naar lekkere en snelle recepten 😉 Ik had al een keer overnight oats gemaakt, waarbij je havermout met wat melk/amandelmelk/sojamelk in de koelkast laat inweken. Dit vond ik niet zo lekker om eerlijk te zijn. Nu heb ik een superrecept gevonden dat heel simpel is; heerlijk zoet zonder zelf suiker erbij toe te voegen.

De exacte hoeveelheden en ingrediënten voor dit gezond ontbijt:
1 kop havermout
1 eetlepel chiazaadjes*
1/2 kop amandelmelk*
1/2 kop sojamelk vanille
1 appel*
1 theelepel verse citroensap
1 kop Griekse/Turkse yoghurt
Volgens het origineel recept I don’t have time to make breakfast make ahead oatmeal moet je 2 eetlepels chiazaadjes gebruiken, dit vond ik teveel. 2 appels ook dit heb ik gereduceerd naar 1. En in Amerika hebben ze blijkbaar vanille amandelmelk omdat wij dit in Nederland niet hebben, heb ik dus normale amandelmelk gemengd met vanille sojamelk.

2
Alle ingredienten in een schaal dumpen en goed roeren. Alleen de appel raspen kost wat tijd. De appel schil ik overigens voor het raspen. En vervolgens de hele nacht in de koelkast laten. De havermout en chiazaadjes zullen door de vochtige yoghurt, amandel en soja melk opzwellen. De geraspte appelen blijven lekker vers ook na 2 dagen (dat was verrassend!) Om dit helemaal verantwoord te maken kun je het beste Griekse/Turkse yoghurt met 0% vet van het merk Total gebruiken. Zelf vind ik wat vet door mijn yoghurt heerlijk 😛 En natuurlijk kun je verschillende fruit als topping gebruiken.

3
De combinatie vanille met citroensap is zooooo lekker!!! Ik maak geen grap. Ook de geraspte appelen geven een heel frisse smaak aan het gerecht. Bovendien worden de geraspte appelstukjes niet bruin dankzij de citroensap. Dit is wel een koud ontbijt, wat heerlijk is voor de zomer. Voor de koudere dagen kun je het wat opwarmen in de magnetron (max. 30 sec). Na een hele nacht in de koelkast kan het lijken dat het supervochtig is, maar roer alles even goed door elkaar voordat je je ontbijt opschept in een schaaltje. Hierdoor wordt alles weer lekker creamy.

Volgende week vrijdag kun je nog een food prepping ontbijt verwachten van havermout waarmee je diverse ontbijtvariaties kunt maken 😉

Wat eet jij meestal voor ontbijt?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *