Afgelopen zondag wilde mijn hubby graag pannekoeken voor het ontbijt en geen dunne pannekoekjes, hij wilde perse dikke pannenkoeken. Ik had al eerder een recept gevonden voor fluffy pancakes en de link gedeeld met jullie alleen de auteur heeft het recept verwijderd. Ik kon me herinneren dat het nodig was om de eiwitten een avond lang in de koelkast te laten. Sorry hoor, daar heb ik dus geen zin in, ik haat het als ik iets wil maken en dat het beslag moet ‘rijzen’ voordat ik er eindelijk aan kan beginnen. Ik bedoel helemaal voor het ontbijt dan wil je toch zo snel mogelijk eraan beginnen? Bijvoorbeeld met de Nederlandse pannenkoeken als je die van ‘scratch’ maakt moet het deeg ook een half uur met rust gelaten worden. DUS ben ik op zoek gegaan naar een fluffy recept waarbij je het deeg gelijk kunt bakken zonder wachttijd. En BY GOD ik heb een superduper recept gevonden!

Het recept dat ik heb gebruikt is afkomstig van de website allrecipes.com: Fluffy Canadian Pancakes
Alle droge ingredienten doe je bij elkaar vervolgens meng je de melk en de eigeel erbij. Daarna ga je de eiwitten helemaal stijfkloppen en schep je de eiwitten in het beslag dat er dan zo uit komt te zien:

Vervolgens anderhalve eetlepel van dit beslag in een beboterde koekenpan plaatsen, wel even in een mooie ronde pancake vormen met de lepel. Het voordeel van deze luchtige pannenkoeken is dat ze niet lang gebakken hoeven te worden. Let wel dat het vuur op een lage stand blijft anders loop je de risico dat ze zullen verbranden.

Uiteindelijk hebben we de pancakes lekker opgepeuzeld met de onderstaande toppings:

 

De spiced honey cinnamon was echt lekker, had wel een beetje teveel kaneel erin gedaan. Maar het geheel deed me denken aan cinnamonrolls: zo lekker! We hadden nog wat pannenkoeken over voor de volgende ochtend. Deze hebben we in de magnetron opgewarmd: en ja hoor ze waren nog steeds fluffy. Weer een bulletproof recept gevonden 😀

*Edit 31/8/2013 – hierbij een filmpje van de pancakes:

Wat vind jij van deze fluffy pancakes?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *