digitaalvoedsel_1
De documentaire “Digitaal Voedsel” heb ik al enkele weken terug bekeken. Sindsdien denk ik er vaak aan terug of het nu in gesprek is met een van mijn collega’s of vriendinnen. Hoe meer ik erover nadacht hoe meer ik overtuigd raakte dat deze documentaire een plaatsje verdient op mijn blog; het gaat immers om food. De documentaire vertelt welke nieuwe technieken er op dit moment bestaan om voedsel te produceren. Het is een feit dat moeder aarde op een gegeven moment niet genoeg voedsel kan bieden aan de groeiende wereldbevolking. Wat dan? Dan zouden technieken die niet afhankelijk zijn van zonneergie een goede uitkomst zijn om iedereen van voedsel te voorzien.

lettuce-54132_1280
Zo is er een slateler uit Limburg die met behulp van LED licht zonlicht kan nabootsen en geloof het of niet: de slakroppen groeien! Hiervoor heb je dus geen pesticide nodig en weinig kunstmest. Het is zelfs zo dat als je in het LED licht meer de kleur blauw toevoegt dat de lengte van de slakroppen verandert. Er zal meer onderzoek gedaan worden naar wat de invloeden zijn van het gebruik van bepaalde kleuren in LED licht voor de teelt van sla.

salad-374173_1280
Food Pairing wilt alle ingrediënten ter wereld analyseren en werken aan een database met alle aroma’s. Zij laten toestellen de aroma’s analyseren. De vissoort steenbolk bijvoorbeeld als je dat nauwkeurig analyseert dan blijken er de volgende aroma’s in te zitten: vanille, komkommer, honing, maar ook brood past heel goed bij steenbolk. Met deze analyse van verschillende aroma’s kun je dus op een totaal ander niveau gerechten samenstellen. Gerechten waar je zelf niet aan gedacht zou kunnen hebben.

In de documentaire wordt natuurlijk veel meer verteld. Naar mijn mening zeker de moeite waard om dit te bekijken (zoals een wortelsteak, investeringen vanuit Silicon Valley en het gebruik van lokale voedsel).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *