20140610_065651_HDR

De kurkuma DIY masker is absoluut mijn favoriet. Het is makkelijk en je huid voelt erna superzacht aan! Kurkuma is anti aging (zie ook het recept voor golden milk), maar het maakt vlekken of oneffenheden op je huid lichter. Ook blijkt kurkuma (als je het inwendig tot je neemt) UV beschadigingen tegen te gaan en maakt het de huid meer elastischer, dit heb ik uit een wetenschappelijk artikel waarbij (helaas) muizen voor zijn gebruikt. In het artikel zie je duidelijk verschil met voor en na foto’s van de muizen, de huid zag er eerst erg gerimpeld uit en na de ‘kuur’ helemaal glad: kurkuma blijkt dus ook te werken met terugwerkende kracht (artikel Sumiyoshi, M., & Kimura, Y. (2009). Effects of a turmeric extract (Curcuma longa) on chronic ultraviolet B irradiation-induced skin damage in melanin-possessing hairless mice. Phytomedicine, 16(12), 1137-1143). Op mijn werk heb ik toegang tot wetenschappelijke databanken en kan ik het gehele artikel (met foto’s) bekijken. Het artikel heb ik gevonden via Google Scholar met de zoektermen “turmeric pigmentation”. Enfin, door naar het maskerrecept:

Ik gebruik 1 theelepel kurkumapoeder en 1 eetlepel (Griekse) yoghurt, dit is meer dan voldoende.
2014-06-10-06

Dit mengsel kun je meer dan 1 keer gebruiken
2014-06-10 07
Het mengsel smeer ik (nadat ik mijn gezicht heb gewassen en gedroogd) dit laat ik intrekken voor 20 tot 30 minuten. Het mengsel droogt op je huid en in plaats van lichtgeel wordt het mengsel donkergeel op je huid en ook best hard. Om het af te spoelen gebruik je warm water (voorzichtig een aantal keer deppen) en vervolgens kun je het mengsel eraf ‘scrubben’ met je vingers. Dankzij de gele kleur van de kurkuma, kleurt je huid ook geel dus is het nodig om je gezicht erna weer te wassen met een facewash. Mocht het nog steeds geel ogen was het dan weer met facewash. Wat je ook kunt doen is naturel yoghurt smeren op je gezicht dit laten intrekken voor een paar minuten en dan zul je zien dat de yoghurt de overgebleven kurkuma zal absorberen.

Youtuber Vintagious heeft de kurkuma (in het engels turmeric) masker 30 dagen lang uitgeprobeerd en heeft drastische voor en na foto’s:

Zelf gebruik ik dit masker veels te weinig (eens in de zoveel weken). Naar aanleiding van het wetenschappelijk artikel en het bovenstaand filmpje van Vintagious ben ik ervan overtuigd dat ik dit masker minimaal (en de golden milk) om de dag zou moeten gebruiken voor een mooie egale huid. Heb ik jou ook hiervan overtuigd? I hope so…. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *